Christine G. uit Lier, mama

Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik voel me weer in balans komen. Mijn kracht begint terug te stromen. Ja, ik mag zijn wie ik ben en ik ben oké! – Christine G., mama

Toen ik het seminar ‘Hoogsensitiviteit (h)erkend en begrepen’ volgde, stond ik perplex. Was die voordracht voor mij geschreven? En zei Sabine echt dat ik oké ben zoals ik ben?! Was ik dan toch niet te overgevoelig, te soft?

Maar… houden van jezelf, hoe doe je dat? Plots besefte ik dat ik het al lang erg moeilijk had met mezelf. Dat ik uit balans was, vast zat. Ik had hulp nodig. Ik voelde me begrepen door Sabine en dat gaf me een veilig gevoel. Ik wist dat zij de sleutels had om terug deuren te openen.

Gewapend met kleurkrijtjes en tekenpapier mocht ik bij haar aan de slag. Haar individuele en actieve werkmethode sprak me erg aan. Mijn emoties kregen kleur, ze werden zichtbaar, ze mochten er zijn. Ik vertrouwde ze toe aan het papier, liet ze los en kwam tot rust. Ook thuis werkte ik verder en mijn pijn werd zichtbaar. Waar kwam al dat verdriet vandaan? Sabine loodste me er zorgzaam door.

Ik had nooit gedacht dat het me nog zou lukken en dat het zo snel zou gaan. Ik voel me weer in balans komen. Mijn kracht begint terug te stromen. Ja, ik mag zijn wie ik ben en ik ben oké!

Christine G. uit Lier, mama