Hoe omgaan met hoogsensitiviteit?

Wanneer hoogsensitiviteit niet juist (h)erkend, begrepen en beleefd wordt, loeren onbalans en burn-out vroeg of laat om de hoek. Om dit negatieve patroon te doorbreken of te vermijden, biedt Kus De Kikker in vier logische fasen de nodige inzichten en methoden aan om rust en geluk te vinden en je evenwicht te behouden.

  • Hoogsensitiviteit (h)erkend en begrepen bij volwassenen

Hoogsensitief zijn betekent in een notendop dat je meer prikkels waarneemt, je ze intenser ervaart én je er langer bij stilstaat omdat je ze ook dieper moet verwerken. Herkenbaar?

In dit instapseminar leg jij als mogelijk hoogsensitieve volwassene als de basis om jouw hoogsensitiviteit om te buigen van een klacht naar een kracht. Krijg meer voeling met jezelf en met de impact van je hoogsensitiviteit op je leefwereld. Neem vrienden of familie mee zodat ook zij jou beter kunnen begrijpen

Klik op het event dat best in jouw agenda past.

CM, St-Niklaas, Do 21/09/2017 - VOLZET
(over hoogsensitieve kinderen en volwassenen)
Fakkeltheater, Antwerpen, Zo 24/09/2017 
(over hoogsensitieve volwassenen)
  • Hoogsensitiviteit (h)erkend en begrepen bij kinderen

Hoogsensitieve kinderen (HSK) hebben grotere, gevoeligere voelsprieten. Hierdoor beleven ze hun wereld intenser en verloopt het verwerken van al die prikkels moeizamer. Ze kunnen daardoor fel en (eigen)wijs reageren.

De eerste stap naar meer rust en balans binnen je gezin of klas is écht begrijpen wat er speelt bij je kind of leerling. Dit seminar geeft jou als (groot)ouder of leerkracht alvast een stevige basis.

Klik op het event dat best in jouw agenda past.

Fakkeltheater, Antwerpen, Wo 20/09/2017
(over hoogsensitieve kinderen)
CM, St-Niklaas, Do 21/09/2017 - VOLZET
(over hoogsensitieve kinderen en volwassenen)
  • Sensitief sterk

De sleutel tot rust en geluk als hoogsensitieve volwassene? Jezelf accepteren en graag zien met alles erop en eraan. Door je hoogsensitiviteit te beleven als een kracht, krijg je meer grip op je dagelijks leven, zowel privé als op de werkvloer.

In deze tweedaagse workshop leer je je grootste valkuilen omzeilen en je grenzen bewaken. Resultaat? Een zelfzekere, rustige jij!

Klik op het event dat best in jouw agenda past.

  • Verken je voelsprieten

Ook voor kinderen is zelfkennis een belangrijke stap naar gelukkig zijn. Daarom geeft Kus De Kikker hoogsensitieve 10 tot 13- en 14 tot 17-jarigen de kans om zichzelf op een speelse, interactieve manier beter te leren kennen.

Op twee halve dagen verkennen ze hun voelsprieten en de impact die hun hooggevoeligheid heeft op hun dagelijks leven. Bovendien krijgen ze krachtige handvaten om sensitief sterk te staan thuis en op school. Om hun proces en eigenheid te ondersteunen is het belangrijk dat jij als ouder deelnam/deelneemt aan ‘Hoogsensitiviteit (h)erkend en begrepen’ en ‘Zelfzeker Opvoeden’.

Klik voor meer informatie op het event dat best in jouw agenda past.

  •  Zelfzeker opvoeden - 2 avonden

Makkelijker connecteren met je kind of leerling? Lastig gedrag corrigeren zonder het contact te verliezen of jezelf op te offeren? Het kan als je als ouder of leerkracht de rode vlaggen kent en vermijd.

Tijdens deze tweedelige workshop krijg hier alle inzichten en handvaten voor. Kinderen, ouders en leerkrachten gaan zich er zelfzekerder door voelen. Jouw thuis of klas wordt (opnieuw) een oase van rust en samenhorigheid.

Meer informatie of inschrijven, kies hier jouw datum.

  • Helder bij twijfels en emoties

Je wilt als sensitief sterke volwassene graag leven en werken vanuit je hart maar je verstand neemt de bovenhand? Je hart zit op slot? Je weet niet meer wie je bent en wat je voelt? Je hebt weinig energie?

Tijdens deze tweedelige workshop leer je rust vinden in je hoofd en connecteren met je hart en ziel. Via bewezen meditatie-, kleur- en vraagtechnieken ga je een openhartig dialoog aan met jezelf.

Resultaat? Diepe verbinding die zorgt voor meer rust, meer energie en meer flow. Doordat je vanuit je hart en ziel plant i.p.v. vanuit je hoofd realiseer je je dromen moeitelozer, zowel thuis, op school als op het werk. Burn-out maakt geen kans (meer).

Klik op het event dat best in jouw agenda past.

Vervolmaking

Zijn er zaken die je na jouw Kus De Kikker-traject wel weet, maar nog niet consequent toepast? Of zit je met een dilemma? Dan kan je als hoogsensitieve volwassene die het vervolg en verdiepingstraject volgde, bij Sabine terecht voor een DOORBRAAKSESSIE waarin je eventuele vicieuze cirkels doorbreekt. Je ontdekt wat je ziel verlangt en waar je blokkade zit zodat je juiste beslissingen neemt en in je kracht staat. Klik hier om een afspraak te maken of spreek Sabine aan tijdens ‘Helder bij twijfels en emoties’.