Gaetan uit Hove

Toen mijn vrouw mij verliet en mijn wereld instortte, maakte Sabine me terug: zeker over mezelf en klaar om mijn problemen aan te pakken op een positieve manier. – Gaetan, papa

Ik ontmoette Sabine in augustus 2012. Twee dagen eerder had ik van mijn vrouw vernomen dat ze een andere relatie had en voor haar nieuwe vriend koos… Mijn wereld stortte in. Gelukkig raadde een vriendin mij aan om langs te gaan bij Sabine. De eerste keer deed ik dat samen met mijn (ex-)vrouw.

Sabine luisterde toen naar ons verhaal, zonder te oordelen. Toen ik hoorde wat mijn ex zei, wist ik dat er geen weg terug was. Ze had 100% gekozen voor haar nieuwe relatie. Eigenlijk was ik na die eerste afspraak vrij boos op Sabine. Ze had niets gedaan om ons huwelijk te ‘redden’. Maar eigenlijk had ze gelijk: mijn ex maakte duidelijk dat er niets meer te redden viel…

Sindsdien ging ik regelmatig met Sabine spreken. En ik durf het zonder problemen zeggen: Sabine heeft mijn leven gered. De eerste twee weken na de breuk was ik echt depressief, maar door onze gesprekken voelde ik me snel weer beter. Natuurlijk was ik nog steeds bedroefd, maar ik voelde me zen, sterk en goed bij mezelf.

Op een moeilijk moment in mijn leven heb ik ooit een psychologe gezien. In 2 à 3 maanden sprak ik haar een twaalftal keer. Ik was blij om mijn verhaal te doen bij een neutrale persoon, maar leerde niet echt iets bij over mezelf. Bij Sabine was dat totaal anders. Na één sessie van 1,5 u had ik al enorm veel over mezelf geleerd en wist ik zeker dat ze mij ongelooflijk goed ging helpen.

Sabine triggerde een massa gevoelens waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. We werkten ook heel veel rond mijn moeilijke kindertijd, waarvoor ik tot dan toe nooit therapie had gevolgd. Het is ongelooflijk hoe snel we de negatieve gevoelens rond die tragedie wegwerkten en de mooie gevoelens over mijn korte tijd met mijn ouders weer versterkten.

Eén van haar methodes, de SAM-techniek, voelde in het begin vreemd aan. Het leek wat kinderachtig om sterke/moeilijke gevoelens weg te tekenen als een kleuter, maar ik stelde vast dat je zo heel snel tot nieuwe gevoelens en inzichten komt.

Ik ben zeker dat ik Sabine zal blijven zien, zelfs wanneer het weer helemaal goed gaat met mij. Ik voel me telkens weer zweven wanneer ik op sessie ben geweest: zeker over mezelf en klaar om mijn problemen aan te pakken op een positieve, constructieve manier.

De dag dat ik op mijn sterfbed lig, zullen mijn gedachten ook naar Sabine gaan. Ik weet dat we nog werk voor de boeg hebben en dat er nog moeilijke momenten zullen volgen, maar Sabine maakt mij weer sterk. Ik heb opnieuw zin om verder te gaan en ben ervan overtuigd dat ik weer gelukkig zal worden.

Gaetan uit Hove