Hooggevoelig zijn is geen zware last meer: het geeft kleur aan mijn leven (Caroline)

Enkele jaren terug ging ik op zoek naar antwoorden voor mijn kinderen. Ze lijken zo op mij en ik was bang dat ze dezelfde botsingen en negatieve gevoelens zouden ervaren. Die zoektocht voor mijn kids werd een spiegel voor mezelf! Via de CM kwam ik op jouw infoavond over hoogsensitiviteit en wat jij vertelde, klonk griezelig herkenbaar. Het ging niet alleen over mijn kinderen, maar ook over mijzelf en mijn man...

Eerst verdiepte ik mij verder in onze kinderen en daarna in mijn man. Ik ging hen helpen! Ik nam mijn man mee naar jouw seminar over stress, want ik dacht dat hij er veel last van had. Wat ik die avond leerde? Dat ik zelf dicht tegen een burn out aan zat en zwaar over mijn grenzen aan het gaan was... Ik raakte helemaal op en was niet meer gelukkig. Toch ben ik nog even doorgegaan, tot ik via een lieve vriendin bij een uitstekende energetische osteopaat terechtkwam. Een heel verschil met de frustrerende doktersbezoeken ervoor!

Toen ik jou op het seminar ‘Zelfzeker opvoeden' zei dat ‘Sensitief sterk thuis en op het werk' wellicht iets voor mij was, antwoordde jij resoluut en zonder mijn verhaal te kennen: ‘Dat denk ik ook.' Daar werd ik echt door geraakt! En dus was ik erbij toen het seminar de volgende keer doorging in het Antwerpse. Ik leerde dat ik helemaal oké ben zoals ik ben en geen vreemde eend zoals ik me altijd gevoeld heb.

Sabine, ik heb een hele zoektocht afgelegd waarbij jouw beklijvende seminars belangrijke schakels zijn geweest! Intussen heb ik mezelf leren kennen en veel van mijn eigenschappen leren omarmen. En ik heb geleerd om niet alleen te zorgen voor iedereen rond mij… maar ook voor mezelf! Hooggevoelig zijn is geen zware last meer: het geeft kleur aan mijn leven. 

Dit verhaal wou ik graag met jou delen. Omdat je echt een verschil maakt en dat misschien niet altijd hoort. Een lieve merci daarvoor!!!