Ik mag zijn wie ik ben en ik ben oké

Al surfend, op zoek naar tips en advies, kwam ik bij de vzw Sensitief terecht. Ik schreef me in voor de voordracht “Hoogsensitiviteit, klacht of kracht” door Sabine Vanquaillie.

Ik stond perplex. Was die voordracht voor mij geschreven? En Sabine zegt dus dat ik oké ben, zoals ik ben?! Ik ben niet té overgevoelig, té soft?

Maar… houden van jezelf, hoe doe je dat dan? Ik besefte wel dat ik het al lang erg moeilijk had met mezelf. Ik was uit balans geraakt, geblokkeerd. Ik had hulp nodig. Ik voelde me begrepen door Sabine en dat gaf me een belangrijk gevoel van veiligheid. Ik voelde dat zij de sleutels had om weer deuren te openen. Gewapend met kleurkrijtjes en tekenpapier mocht ik bij haar aan de slag. Haar individuele en actieve werkmethode sprak me erg aan. Mijn emoties kregen kleur, ze werden zichtbaar, ze mochten er zijn. Ik kon ze toevertrouwen aan het papier, ze loslaten en weer tot rust komen. Ook thuis kon ik verder werken.

Mijn pijn werd zichtbaar. Waar kwam al dat verdriet vandaan? Sabine loodste me er zorgzaam door. Ze hielp me loslaten.

Ik had nooit gedacht dat het me nog zou lukken en dat het zo snel zou gaan. Ik voel me weer in balans komen. Mijn kracht begint terug te stromen. Ja, ik mag zijn wie ik ben en ik ben oké.

Christine G. uit Lier

Bedankt Sabine! Ik ben heel dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen! Bedankt voor je warme en persoonlijke aanpak! Je hebt mee fantastisch geholpen! Ik heb weer vleugels gekregen.
~ Christine