Ingeborg, mama van Jesper

Hoogsensitieve kinderen zijn een natuurfenomeen. Ze doen ons stilstaan en voelen. Ze brengen ons terug naar de basis: mensen, gevoelens, eerlijkheid, ... – Ingeborg, mama van Jesper

Ik heb heel erg genoten van je uiteenzetting vanavond. Wat mij het meest is bijgebleven? Ik moet mijn angst en de neiging om mijn kind te beschermen, proberen loslaten. Ik moet hem laten kennismaken met de harde wereld en er dan zijn voor hem. Hem begrijpen en hem laten verwoorden wat hij denkt en voelt.

Je lezing versterkte ook mijn eigen theorie over hoogsensitieve kinderen. Ik geloof dat ze er zijn om mensen terug bewuster te doen leven, te doen onthaasten en stil te doen staan bij onze relatie met elkaar. Deze kinderen laten zich niet opjagen: dan blokkeren ze, liggen ze dwars en duurt alles nog veel langer. Onbewust dwingen ze ons om het rustiger aan te doen, voor alles de tijd te nemen en na te denken over wat we zeggen en doen.

Ze zijn een natuurfenomeen, net zoals ziektes of natuurrampen mensen terug dichter bij elkaar en de natuur brengen. Net zo dwingen deze kinderen ons om stil te staan en te durven voelen. Ze brengen ons terug naar de basis: mensen, gevoelens, eerlijkheid, oprechtheid, elkaar helpen, ... Bedankt voor je uiteenzetting!

Ingeborg, mama van Jesper