Johan S.

Ik ben veranderd sinds ik de SAM-methode ken. Ik ben me bewust van wat ik denk en voel en geef die gedachten en gevoelens steeds minder kans om mij te leiden. – Johan S.

Ik ben al jaren bezig met persoonlijke groei: mezelf ontwikkelen, oude patronen achterlaten enz. Ik ging vooruit maar er bleef iets vastzitten, alsof er een ballast was die ik maar niet kon lossen. Tot die vrijdag toen ik in extremis aansloot bij de workshop van Sabine en Ria. Het werd een kentering!

Die dag leerde ik SAM (de Script-As-Methode) kennen: het concept, de kleuren, het effect. Kortom, het hele pakket. Sabine en Ria brachten SAM helder, eenvoudig en daardoor des te krachtiger. Van schuchtere en beperkte pogingen in de voormiddag kwam ik tot intense tekeningen aan het einde van de dag.

Wat in de weken en maanden daarna gebeurde, is bijna magisch: ik ging gemotiveerd, bijna enthousiast, aan de slag met SAM rond oude wonden en ballast. Het was verrassend, verlossend, bijna verslavend. Ik was niet meer te stoppen.

Ik schreef en kleurde toen heel wat van me af. Een gedachte? Ik schreef ze neer en kleurde ze weg. De volgende gedachte kwam dan boven en zo ging ik verder. En zoals dat neerschrijven van gedachten mijn hoofd ontlastte, verlichtte SAM de gevoelens in mijn lichaam. Ik liet mijn verleden los, kwam stap voor stap dichter bij mezelf, bevrijdde mezelf en werd eindelijk wie ik ben.

Ik ben veranderd sinds ik SAM ken. Ik weet nu dat gedachten krachten zijn. Ik ben me bewust van wat ik denk en voel en geef die gedachten en gevoelens steeds minder kans om mij te leiden en af te remmen.

Johan S.