Jytte, 16 jaar

Na 4 sessies bij Sabine stopte ik met krassen. Na nog een paar keer gaat het steeds beter met me. Sabine heeft de prinses in mij wakker gemaakt! – Jytte, 14 jaar

Hallo, ik ben Jytte. Vanaf de lagere school had ik vaak hoofd- en maagpijn en voelde ik me nooit echt gelukkig. Ik lag 's avonds dikwijls te huilen in bed maar kon het niet vertellen. Op mijn dertiende begon ik te krassen om de pijn vanbinnen te verzachten. Toen mijn ouders dat toevallig ontdekten, begon de lange zoektocht naar een oplossing. Na kinderpsychologen, artsen, psychiaters, neurologen, twee ziekenhuisopnames en een crisisopname in de kinderpsychiatrie waren we ten einde raad.

Het krassen werd snijden, het slecht voelen een depressie en ik had steeds minder zin om nog verder te leven. Toen ik 14 was en een nieuw schooljaar begon, ben ik gecrasht. Naar school gaan ging niet meer… Toen kwamen we terecht bij Sabine van ‘Kus De Kikker’. Zij zag al snel dat ik hoogsensitief ben en emotioneel volledig met mezelf in de knoop lag.

Na 4 sessies bij Sabine stopte ik met krassen en begon ik uit de put te kruipen. De school steunde ons en hielp me om via les aan huis en Bednet de leerachterstand te beperken. Na nog een paar keer bij Sabine gaat het steeds beter met me. Ik kan nu al een paar halve dagen naar school en leg gedeeltelijke examens af. Mijn doel? Dit schooljaar nog te slagen. Bedankt aan iedereen die me bleef steunen en aan Sabine die de prinses in mij heeft wakker gemaakt!

Jytte, 14 jaar