Na 1 sessie van 1,5u had ik al ongelooflijk veel over mezelf geleerd

Ik heb Sabine in augustus 2012 ontmoet. Twee dagen eerder had ik van mijn vrouw vernomen dat ze een andere relatie was aangegaan, en dat ze voor de nieuwe vriend koos… Mijn wereld stortte in elkaar. Gelukkig raadde een vriendin mij aan om langs te gaan bij Sabine. De eerste keer gebeurde dat trouwens in het gezelschap van mijn (ex-)vrouw.

Sabine heeft toen vooral geluisterd naar ons verhaal, zonder te oordelen. Toen ik hoorde wat mijn ex allemaal zei, wist ik dat er geen weg terug was. Ze had voor 100% gekozen voor haar nieuwe relatie. Ik was na die eerste afspraak eigenlijk vrij ‘kwaad’ op Sabine. Ik had het gevoel dat ze niets deed om ons huwelijk eventueel te helpen ‘redden’. Maar eigenlijk had ze gelijk: mijn ex maakte duidelijk dat er niets meer te redden viel…

Sindsdien ben ik regelmatig met Sabine gaan spreken. Ik durf het hier zonder problemen op te schrijven: Sabine heeft mijn leven gered. Ik was de eerste twee weken na de breuk echt depressief. Door onze gesprekken ben ik mij weer heel snel beter gaan voelen. Natuurlijk blijf ik zeer bedroefd om de hele situatie, maar ik voel me zen, ik voel me sterk en goed bij mezelf.

Sabine heeft een massa gevoelens getriggerd waarvan ik niet eens wist dat ik ze in mij had. We hebben ook zeer veel rond mijn moeilijke kindertijd gewerkt. Ik had daar tot dan nooit een therapie voor gevolgd. Het is ongelooflijk hoe snel we al de negatieve gevoelens rond deze tragedie hebben weggewerkt en de mooie gevoelens van mijn korte tijd met mijn ouders weer hebben versterkt.

Haar techniek (SAM) voelde in het begin zeer vreemd aan. Het leek een beetje kinderachtig om zulke sterke/moeilijke gevoelens gewoon weg te tekenen als een kleuter, maar feit is dat je zeer snel tot nieuwe gevoelens en inzichten komt.

Ooit heb ik tijdens een moeilijk moment in mijn leven een psychologe gezien. Ik schat dat ik deze dame een 12-tal keer heb gesproken over een tijdspanne van 2-3 maanden. Ik was blij om mijn verhaal te kunnen doen bij een neutrale persoon, maar had uiteindelijk niet echt het gevoel echt iets over mezelf bijgeleerd te hebben. Dat is het grote verschil bij Sabine. Na 1 sessie van 1,5u had ik al ongelooflijk veel over mezelf geleerd en wist ik dat Sabine mij ongelooflijk goed ging helpen met mijn probleem. Daarnaast ben ik overtuigd dat ik Sabine zal blijven zien, zelf wanneer het weer helemaal goed gaat met mij. Ik voel me telkens weer ‘zweven’ wanneer ik op sessie ben geweest. Ik voel me dan echt heel zeker over mezelf en klaar om al mijn problemen aan te pakken op een positieve en constructieve manier.

Om het in enkele woorden samen te vatten: de dag dat ik op mijn sterfbed lig, zullen mijn gedachten ook naar Sabine gaan. Ik weet dat we nog werk voor de boeg hebben en dat er nog moeilijke momenten zullen volgen, maar Sabine maakt mij weer sterk. Ik heb weer echt zin om verder te gaan, en ben er van overtuigd dat ik weer een gelukkig leven zal leiden.

Gaetan uit Hove