Sandrine, juriste

Ik kwam enorm tot rust als mama, echtgenote en mens, ook op mijn werk. Sabine leert je zijn wie je bent, niet wat anderen je meegaven of oplegden. – Sandrine, juriste

De opvoeding van Marie, mijn oudste dochter, liep vast. Er waren regelmatig woede-uitbarstingen, zowel van haar als van ons. We hadden alles al geprobeerd en opnieuw geprobeerd, tevergeefs. Tips van vrienden en familie zoals ‘toon wie de baas is’ hielpen niet, integendeel. Het werd steeds erger.

Toen ik ten einde raad Sabine belde, gaf zij meteen aan dat de sleutels bij ons lagen. Ze nodigde ons uit naar ‘Hoogsensitiviteit (h)erkend en begrepen’. Daar besefte ik dat ik zelf hoogsensitief ben en dat Marie en ik zo fel botsten omdat we allebei het gevoel hadden dat we niet gehoord en begrepen werden.

Daarna schreef ik mijn echtgenoot en mezelf in voor ‘Sensitief sterk’, waar ik leerde om mezelf aan te pakken waar nodig, hoewel ik nog nooit negatieve aspecten van mijn hoogsensitiviteit had ervaren. Onze derde workshop was ‘Zelfzeker opvoeden’, een fijne en leerrijke ervaring waarbij we ook kennis maakten met andere ouders. We herkenden Sabine’s voorbeelden en stelden onze aanpak bij.

Het resultaat? Heel wat veranderingen in onze opvoeding en in mijn levenswijze. Ik kwam enorm tot rust als mama, echtgenote en mens, ook op mijn werk. Sabine’s aanpak erkent mensen, waar dat vaak wordt vergeten in een tijd van multitasking, tijdsdruk en stress. Je leert zijn wie je bent, in plaats van verderzetten wat de vorige generatie ons met de beste bedoelingen meegaf of oplegde.

Sandrine, juriste