Succesvol opvoeden i.s.m. CM - oktober

Type: 
Workshop
Thema: 
Hoogsensitiviteit
Verstoorde relaties
Doelgroep: 
Volwassenen

Ont(k)waak de prins(es) in je kind

Vink je op deze test bij 13 of meer vragen ‘matig’ of ‘veel’ aan? Dan heb je wellicht een hoogsensitief kind. En waarschijnlijk is dat geen verrassing: je voelt al langer dat je kind anders reageert. Gevoeliger, emotioneler, onzekerder. Als betrokken ouder loop je dan tegen een muur. Opvoeden is vermoeiend en frustrerend, je vraagt je af of je wel een goede ouder bent. Het weegt op je gezin en relatie.

Hoogsensitiviteit is geen ziekte. Het is een unieke kracht in je kind. Het zal je kind gelukkig maken, als jij het leert om de valkuilen te vermijden. Dat doe je met een sensitieve opvoeding die ook voor minder gevoelige kinderen prima werkt. In de workshop ‘Succesvol Opvoeden’ zet ik je graag op weg.

Stel je eens voor…

  • Je weet wat er in je kind omgaat op moeilijke momenten en ziet meteen waar het fout loopt.
  • Je vermijdt een machtsstrijd, corrigeert ongepast gedrag succesvol en boekt vooruitgang.
  • Je helpt je kind om ‘rode vlaggen’ te vermijden doorheen de dag: rust voor jullie allebei!
  • Je geeft je kind het gevoel dat het zichzelf mag zijn en dat jij hem/haar waardeert als mens.

‘Succesvol opvoeden’ veranderde veel. Na jaren van verdriet, opgejaagdheid en onzekerheid, ontdekte ik op mijn veertigste dat ik hooggevoelig ben. Wat sterk bleef hangen: ontvang je kind met zijn emotie, ook al is het boos, bang of verdrietig. Laat deze emotie er gewoon zijn en blijf dicht bij je kind. Het doet zo goed – voor je kind of voor jou – dat je boos of verdrietig mag zijn, dat je gewoon mag zijn. Ik leerde nog zoveel meer en mijn leven veranderde op een vijftal maanden enorm. Sabine maakte de zachtheid, warmte, zingeving, bewustwording en liefde in mij wakker. Mijn zoontje groeit met mij mee en straalt deze eigenschappen ook al uit. Ik ben zo blij Kus de Kikker gevonden te hebben. – Elke

Dat is het magische verschil tussen klassieke en sensitieve opvoeding. En het werkt voor elk kind.

Kus de prins(es) in je kind

Heb je je kind al eens proberen overtuigen? Een gewoonte willen aanleren? Om nadien te merken dat het er toch niets mee doet? Dan zette je een kroontje op een kikker. Mooi, maar het blijft een kikker.

Het goede nieuws? In elke kikker – ook in jouw kind – schuilt een prins(es): zijn/haar innerlijke motivatie. Als je die aanspreekt, bedenkt je kind zelf . En dat verandert alles. Je kust de kikker en tovert de prins(es) tevoorschijn. Die unieke aanpak leer je in deze workshop. 

Door de handvatten die je krijgt toe te passen ga je van stress naar rust in je gezin. Betere nachten, minder tijdverlies door strijd, meer rust en harmonie. Dat heeft effect op schoolresultaten van je kind en op jouw werk.

Praktische info

Wanneer?

De workshop gaat door op zaterdag 8 oktober, van 10u tot 16u. In één dag krijg je alle handvatten voor een succesvolle opvoeding! 

Waar? 

In de gebouwen van CM Sint-Niklaas. Je ontmoet er andere ouders, wisselt ervaringen uit en krijgt tips die je meteen zelf kan toepassen. 

Budget?

•CM-leden: €75

•Niet-leden: €95

•CM-leden met verhoogde tegemoetkoming: €55

Meteen inschrijven?

Inschrijven is rechtstreeks bij CM en kan hier 

Welkom en tot zoens!

 

Spreker: 
Sabine Vanquaillie
In samenwerking met: 
CM Sint-Niklaas
Datum: 
za, 08/10/2016 - 10:00 tot 16:00
Prijs: 
75€ incl 21% BTW
Waar: 
Raadzaal CM-gebouw (ingang naast apotheker)
De Castrodreef 1, 9100 Sint-Niklaas