Hoe omgaan met hoogsensitiviteit?

Wanneer hoogsensitiviteit niet juist (h)erkend, begrepen en beleefd wordt, loeren onbalans en burn-out vroeg of laat om de hoek. Om dit negatieve patroon te doorbreken of te vermijden, biedt Kus De Kikker in vier logische fasen de nodige inzichten en methoden aan om rust en geluk te vinden en je evenwicht te behouden.

  • Hoogsensitiviteit (h)erkennen en positief inzetten

Hoogsensitief zijn betekent in een notendop dat je meer prikkels waarneemt, je ze intenser ervaart én je er langer bij stilstaat omdat je ze ook dieper moet verwerken. Herkenbaar?

In dit instapseminar leg je de basis om hoogsensitiviteit om te buigen van klacht naar kracht en van stress naar rust te gaan in je gezin of klas. Krijg meer voeling met jezelf, partner, kind of leerling en met de impact van hoogsensitiviteit op jullie leefwereld. Neem iedereen mee die julllie beter wil kunnen begrijpen.

Klik op het event dat best in jouw agenda past.

 
"Aangenaam, inspirerend, hartverwarmend" - Louise
 
  • Sensitief sterk - 2 dagen

De sleutel tot rust en geluk als hoogsensitieve volwassene? Jezelf accepteren en graag zien met alles erop en eraan. Door je hoogsensitiviteit te beleven als een kracht, krijg je meer grip op je dagelijks leven, zowel privé als op de werkvloer.

In deze tweedaagse workshop leer je je grootste valkuilen omzeilen en je grenzen bewaken. Resultaat? Een zelfzekere, rustige jij! 
Lees hier het relaas van Linda die, net als jij misschien, eerst twijfelde

Klik op het event dat best in jouw agenda past.

  •  Zelfzeker opvoeden - handboek

Makkelijker connecteren met je kind of leerling? Lastig gedrag corrigeren zonder het contact te verliezen of jezelf op te offeren? Het kan als je als ouder of leerkracht de rode vlaggen kent en vermijd.

In dit boek krijg hier alle inzichten en handvaten voor. Kinderen, ouders en leerkrachten gaan zich er zelfzekerder door voelen. Jouw thuis of klas wordt (opnieuw) een oase van rust en samenhorigheid.

Meer informatie of alvast intekenen voor een exemplaar, stuur een mail aan sabine@kusdekikker.be.

 

Boek wordt uitgegeven in lente 2018
  • Helder bij twijfels en emoties - 2 dagen

Je wilt als sensitief sterke volwassene graag leven en werken vanuit je hart maar je verstand neemt de bovenhand? Je hart zit op slot? Je weet niet meer wie je bent en wat je voelt? Je hebt weinig energie?

Tijdens deze tweedelige workshop leer je rust vinden in je hoofd en connecteren met je hart en ziel. Via bewezen meditatie-, kleur- en vraagtechnieken ga je een openhartig dialoog aan met jezelf.

Resultaat? Diepe verbinding die zorgt voor meer rust, meer energie en meer flow. Doordat je vanuit je hart en ziel plant i.p.v. vanuit je hoofd realiseer je je dromen moeitelozer, zowel thuis, op school als op het werk. Burn-out maakt geen kans (meer).

Klik op het event dat best in jouw agenda past.

Vervolmaking

Zijn er zaken die je na jouw Kus De Kikker-traject wel weet, maar nog niet consequent toepast? Of zit je met een dilemma? Dan kan je als hoogsensitieve volwassene die het vervolg en verdiepingstraject volgde, bij Sabine terecht voor een DOORBRAAKSESSIES waarin je je elkaar in heel kleine groepen herontmoet, ontdekt waar je staat en eventuele vicieuze cirkels doorbreekt. Je ontdekt wat je ziel verlangt en waar je blokkade zit zodat je juiste beslissingen neemt en in je kracht staat. Spreek Sabine er gerust over aan tijdens een workshop die je volgt.