Elke, mama

Sabine maakte na jarenlang verdriet, opgejaagdheid en onzekerheid de zachtheid en warmte in mij wakker. Mijn zoontje groeit mee en straalt dit ook al uit. - Elke, mama

Ik zocht hulp omdat ik vastliep in het dagdagelijkse leven. Ik riep tegen mijn man en ook steeds meer tegen mijn zoontje van negen, wat ik vreselijk vond. ‘Succesvol opvoeden’ veranderde veel. Na jaren van verdriet, opgejaagdheid en onzekerheid, ontdekte ik op mijn veertigste dat ik hooggevoelig ben.

Wat sterk bleef hangen: ontvang je kind met zijn emotie, ook al is het boos, bang of verdrietig. Laat deze emotie er gewoon zijn en blijf dicht bij je kind. Het doet zo goed – voor je kind of voor jou – dat je boos of verdrietig mag zijn, dat je gewoon mag zijn.

Ik leerde nadien in ‘Senstief Sterk’ nog zoveel meer en mijn leven veranderde op een vijftal maanden enorm. Sabine maakte de zachtheid, warmte, zingeving, bewustwording en liefde in mij wakker. Mijn zoontje groeit met mij mee en straalt deze eigenschappen ook al uit. Ik ben zo blij Kus De Kikker gevonden te hebben.

Elke, mama