Nuttige artikels

Tom Helsen in tranen: "Mijn coach Sabine redde 5 jaar geleden mijn leven"

tom_helsen_in_tranen

Tom Helsen maakte als nachtgast bij StuBru van de gelegenheid gebruik om Sabine geweldig te verrassen en bedanken: "Dankzij jou ga ik een ongelofelijke toekomst tegemoet". Sabine was letterlijk sprakeloos.

Herbeluister hier zijn ontroerende getuigenis.

Klein filmpje van een grote avond.

 

HS avondHoogsensitiviteit klonk niet langer als chinees maar als muziek in de oren. Wat een magische avond was dit. Iedereen met goede moed en een warm hart naar huis.

Bekijk hier het filmpje

 

Voor tips, inspiratie en nieuws, check zeker ook onze facebookpagina!

facebookpagina

Van harte welkom op onze pagina voor kikkers, prinsen en prinsessen

Volg deze link

 

Tom Helsen over hoogsensitiviteit en Sabine Vanquaillie in Van Gils & gasten

 

TomHelsenVanGilsAls je je hoogsensitiviteit niet kan aanvaarden en de mensen rondom jou laten je niet zijn als persoon, kan dat leiden tot grote problemen.

Herbekijk hier de uitzending van 22 oktober 2018  op Eén en ontdek hoe Tom Helsen zichzelf terugvond, en geen last meer van heeft van zijn hoogsensitiviteit. 

 

Hooggevoelige mensen zijn niet gestoord

 

facebookpagina

Hooggevoelige mensen zijn niet gestoord, wel verstoord. Vaak worstelen ze hun hele leven met hun anders zijn.

Lees hier het interview met Sabine in de Gazet Van Antwerpen en vind begrip en herkenning.

 

 

Een kerstsprookje op nieuwjaar

 

Kerstsprookje op nieuwjaar"Soms missen we de kansen in ons leven doordat we ons opsluiten in gedachten als “Dat is toch niet voor mij” of “Ik ben er nog niet klaar voor”. In dit kerstsprookje ontdek je wat er gebeurt als je je hart volgt.

Lees het kerstsprookje

 

 

Doe gewoon?!

 

Hoogsensitief Hoogsensitiviteit Hooggevoelig Sensitief op het werk"Doe eens gewoon!" Hoogsensitieve mensen horen het vaak, waardoor ze zich aanpassen om toch maar gewoon te zijn. Helaas, want ze zijn zo zalig buitengewoon.

Deze postbode geeft een mooi voorbeeld.

 

 

“Ik voel, ik voel, wat jij niet voelt…”

 

Hoogsensitieve mensen voelen zich vaak een buitenbeentje, omdat ze zoveel meer oppikken dan anderen. Vaak stemmen ze zich af op anderen zonder te verbinden met zichzelf. Zo komen ze in een neerwaartse spiraal.

Toch kan het ook anders. Ontdek hier het verhaal van Tamara in Libelle.

 
 

Eline, een waargebeurd sprookje

 

Eline, een waargebeurd sprookjeEline deelde dit waargebeurde sprookje. Herken jij je in haar gevecht
tegen zichzelf? In de eindeloze zoektocht naar de waarheid?

Ontdek dan haar sprookje.

 

 

Heart & Soul Retreat - Andalousië

 

locatie retreat andalousiëJe wilt graag leven en werken vanuit je hart maar je verstand neemt de bovenhand? Je hart zit op slot? Je weet niet meer wat je voelt, je ervaart innerlijke onrust? Je geraakte van jezelf verwijderd?

Bekijk hier het filmpje van onze zalige trip!

 

 

Fit en gelukkig in de zomer - 4 tips

 

How to have a beach bodyDe lente is in het land, voor je het weet is het zomer. En dus duiken we massaal de fitness in om die perfect beach body te krijgen. Genieten van de lentezon? Korte rokjes of shorts? We wachten er soms nog mee… omdat ‘onze benen er nog niet klaar voor zijn’?

Zo loop het fout...en zo kan het anders.  

 

 

Hoogsensitiviteit, een aangeboren gave

 

HSHoogsensitieve mensen leven vaak met het gevoel dat er iets mis is met hen. In het dagelijkse leven investeren ze veel energie om zich aan te passen aan de verwachtingen van anderen. Hun hoogsensitiviteit is een probleem omdat ze het van zichzelf en hun omgeving niet mogen zijn.

Hoogsensitiviteit is een aangeboren gave, een talent. Het is wie je bent. Lees hier meer over jezelf.

 

 

Van klacht naar kracht

 

Opgelet, dit artikel kan je leven veranderen. Hoogsensitiviteit komt voor bij 1 op 5 mensen. Zeker hoogsensitieve volwassenen leven vaak met het gevoel dat er iets schort met hen. Ze cijferen zichzelf weg en trachten zichzelf en hun kinderen minder gevoelig te maken. Helaas...

Ontdek hoe je je kinderen kan helpen en leert te leven met je hoogsensitieve sterkte.

 

 

Stress en burn-out: een nieuwe epidemie?

 

Stress en burn-out problemen nemen elke dag toe. Stress wordt vaak afgedaan als een teken van zwakte, burn-outs als een probleem van het individu. Er schort echter ook iets met de bedrijfscultuur in veel organisaties. Wat zijn de gevolgen hiervan op individu en organisatie?

Tijd om het proces stress op de werkvloer onder de loep te nemen en te bekijken wat we individueel en als organisatie kunnen doen.