Verstoorde relaties

Tegengestelden trekken elkaar aan. Soms stoten ze elkaar ook af. We hebben zowel op het werk als thuis verschillen nodig om complementair te zijn.

Kus De Kikker leert je waarderend communiceren om conflicten te voorkomen of uit te klaren:

  • Je ontdekt welke gemeenschappelijke belangen onder de verschillen zitten.
  • Je leert reageren op de ander zodat hij zich begrepen voelt.
  • Je leert communiceren met de ander zodat hij jou begrijpt.

Kus de Kikker brengt mensen met verstoorde relaties opnieuw bij elkaar, zodat ze elkaar horen en ontdekken waar het werkelijk om gaat. Op die manier bereiken ze samen een duurzame oplossing. Er zijn twee mogelijkheden om een verstoorde relatie aan te pakken:

Hoe ga je om met verschillen zodat ze complementariteit geven i.p.v. strijd? Hoe komt het dat we elkaar ondanks de liefde zo in de haren kunnen vliegen of naast elkaar gaan leven?

  • De twee partijen komen samen, treden opnieuw in dialoog met elkaar, met behulp van de bemiddelaar die het gesprek faciliteert. Elke partij krijgt tijd en ruimte om zijn verhaal te doen. We zoeken naar onderliggende belangen, waardoor partijen ontdekken waar het werkelijk om draait (voor zichzelf en voor de ander). Zo vinden we een oplossing waar elke partij zich goed bij voelt.
  • Uniek bij Kus de Kikker is dat je het conflict ook individueel kan aanpakken, zonder dat de andere partij aanwezig is. Een conflict met een ander weerspiegelt immers altijd een innerlijk conflict waar we ons meestal niet bewust van zijn. Door dat conflict met jezelf aan te pakken, zal je zelf geen last meer hebben van het geschil met de ander. Kus De Kikker is gespecialiseerd in deze aanpak.

Aanbod om sensitief te leren reageren